Geboortefotografie

Persoonlijk vind de fotograaf de geboorte van een kind(eren) het mooiste moment in een leven. Daarom is geboortefotografie voor hem of haar veel meer dan foto’s maken tijdens de geboorte. Het is het vastleggen van emoties, de details, het respect voor elkaar, het wonder en de sfeer. Dit vertelt namelijk jullie unieke geboorteverhaal, een verhaal dat ze met integriteit graag voor jullie vast leg. Met een geboortefotograaf hoef je je niet druk te maken over foto’s je kan er juist helemaal voor je partner zijn, samen alles beleven en elkaar steunen. De foto’s helpen naderhand ook om een tijdslijn te herinneren en kunnen heel waardevol zijn voor de verwerking.

Vanaf 2 weken voor (tot 2 weken na) de uitgerekende datum staat de fotograaf 24/7 standby voor jullie. Zodra je rond de 4cm ontsluiting hebt kom de fotograaf zo spoedig mogelijk naar jullie toe. De reportage wordt gemaakt van de weeën tot ongeveer 2 uur na de geboorte. Tevens worden de controles en de eventuele eerste ontmoeting met de dierbaren gefotografeerd.

Als geboortefotograaf voel hij of zij uiteraard aan dat ze aanwezig ben tijdens een ontzettend intieme gebeurtenis, daarom stelt ze op de achtergrond en zoveel mogelijk onzichtbaar op. En zijn de (niet irritante) vlieg aan de muur. Mocht je behoefte hebben aan een praatje dan kan dat natuurlijk altijd, heb je behoefte aan stilte dan is dat ook goed, en past zich bij jullie aan.

Kennis maken

Mochten jullie nadenken over een geboortereportage neem dan vooral contact op voor een kennismakingsgesprek. Onder het genot van een kopje thee of koffie bespreken jullie vragen, ideeën en wensen en kunnen jullie elkaar een beetje leren kennen.

De geboortereportages maakt de fotograaf met veel liefde voor de ouder(s) en af en toe mag hij of zij zo’n prachtige intense geboortereportage delen.