Werkwijze

De eerste stap om waardevolle foto’s van jullie verhaal te krijgen is een afspraak plannen. Samen plannen jullie de fotoreportage, een datum, tijdstip (rekening houdend met slaapjes etc) en de locatie. Voor jonge kinderen plant de fotograaf graag ’s ochtends vroeg in of gelijk na het middagslaapje omdat de kindjes dan heerlijk energiek zijn.

Vanaf het moment van jullie boeking hebben jullie nog een aantal keer contact per e-mail zodat hij of zij alle gegevens van jullie heb en voor de fotoreportage nog eens rustig door kan lezen. Hij of zij leert jullie graag een beetje kennen; wat voor personen zijn jullie, hebben jullie speciale wensen.

De fotoreportage

Op de dag van de fotoreportage ontmoeten jullie elkaar op de afgesproken locatie (of in de newbornstudio) en babbelen eerst even wat. Jullie kijken even rond en nemen alle tijd om even te wennen zodat je lekker kunt ontspannen. Voor de fotoreportage plannen jullie ongeveer 1 uur in zodat jullie alle tijd hebben (er is altijd tijd voor uitloop mocht dat nodig zijn). Tijdens de fotoreportage laat hij of zij kinderen graag zich zelf zijn, we spelen, trekken gekke bekken, toveren paarse draken met groene stippen uit de camera of vertellen leuke moppen. De fotograaf werkt met de beovedtechieken om zo te zorgen dat iedereen plezier heeft tijdens de fotoreportage.

Na de fotoreportage

Nadat jullie afscheid hebben genomen aan het einde van de fotoreportage begint het volgende onderdeel, het selecteren en nabewerken van de foto’s. De fotograaf selecteert de mooiste foto’s (minimaal 20, maar meestal meer) en bewerkt deze foto’s met grote zorg (kleurcorrectie, retoucheren e.d.). De foto’s kunnen ook in zwart/wit worden omgezet mocht je dit willen.

Als de foto’s klaar zijn krijg je via de e-mail een link naar je bestelgalerie. Hierna kun je zelf je keuze maken voor nabestellingen. Mocht je graag advies krijgen dan plannen jullie een bestelsessie. Tijdens de bestelsessie krijg je de geselecteerde foto’s te zien en kun je allerlei verschillende voorbeeld producten zien, vasthouden en voelen. Naast fotoafdrukken zijn er nog zo veel meer mogelijkheden, albums, canvas, acryl, houtprint. Samen kijken we wat jullie wensen zijn. Alle producten zijn van de beste kwaliteit zodat jullie nog jaren kunnen genieten van deze prachtige herinnering. Het verwerken van jullie bestelling duurt ongeveer 2 à 3 weken.

Kledingadvies

Voor jonge kinderen kun je het beste rustige kleding kiezen, probeer het zo rustig mogelijk te houden zodat de aandacht naar jullie kindje gaat en niet naar drukke prints. Voor newborns is er genoeg materiaal aanwezig in de newbornstudio. Voor kinderen en volwassenen zijn er verschillende dingen geschikt, maar zorg dat je de kleding op elkaar afstemt. Stem de kleuren van meerdere kinderen en of volwassenen op elkaar af en combineer niet te veel blokjes, strepen, kriebels etc. met elkaar. Ga je met meerdere personen op de foto leg dan de kleding even bij elkaar om te kijken of het goed combineert.